Ett tips: Sörmlandsleden

Biljetterna är bokade, i juni bär det av med nattåget mot Kiruna/Abisko för sommarens fjällvandring. Mitt i allt arbete så här i april-maj kan jag inte låta bli att drömma upp till fjällvärlden. Det är som att gå in i en annan värld. Med biljetterna på mejlen blir det hela mycket verkligt.

Dock så behöver man inte åka så långt bort för att komma ut i fantastisk natur. Mellan fjällvandringarna har jag på senare tid roat mig med att gå ett antal etapper på Sörmlandsleden här i Stockholmstrakten. Sörmlandsleden sträcker sig totalt upp emot 1 000 km från Stockholm ned i trakterna utanför Norrköping i söder och till Eskilstuna i väster. Nu när våren börjar komma på allvar börjar det snart bli dags för årets första tur.

Sörmlandsleden kan jag rekommendera starkt. Det är alltid nära till leden, kollektivtrafiken finns alltid på tillgängligt avstånd från etapperna. Ändå innebär vandring på Sörmlandsleden ofta en känsla av att befinna sig långt bort från staden. Det är givetvis inte riktigt samma vildmarkskänsla som att gå i fjällen, ofta går leden genom jordbrukslandskap och överhuvudtaget marker som bär tydliga tecken av människornas åverkan. Men det finns gott om mörk och djup urskog längs leden. På de flesta etapper finns rastskydd uppställda som man kan bo över i. Bara att ta med sig sovsäcken och lite matsäck, så kan man vara ute en hel helg.

Här följer lite av de bilder jag tagit på mina vandringar på Sörmlandsleden.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Kategorier: Sörmlandsleden | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: