Uppladdning, och ändrade planer p.g.a. vädret

Imorn är det dags. Då sätter vi oss på tåget och åker upp mot Abisko för sommarens första fjällvandring. Årets exceptionellt sena snösmältning och regnprognoser innebär att vi antagligen kommer att få improvisera oss fram en hel del beträffande den rutt vi i slutändan tar. Extra utrustning, såsom vattensäkra förvaringspåsar, och ett extra underlag att använda i yttertältet vid lunchrasten har införskaffats. Funderar nu på om vi ska börja redan i Kaisepakte för att gå upp i riktningen mot Mårma därifrån, för att sedan ta oss till Alisvaggi. Det skulle ge lite nya vyer, och det är ju det man vill ha som fjällvandrare. Då kommer vi dessutom att kunna hålla oss under 900-metersgränsen, över vilken en hel del snö fortfarande ska ligga kvar. Originalplanerna får vänta tills lutet av juli, då jag far upp igen.  Hur som helst ser vi fram emot en minnesvärd, om än något osäker, tur.

Kategorier: Anteckningar | Etiketter: | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: