Nya planer

Redan när jag befann mig på väg hem från förra veckans vandring satt jag och funderade på nästa tur, som blir av första veckan i augusti. Jag har aldrig vandrat mer än en gång per sommar, men i år har jag flera drivkrafter. Dels kunde jag och Maria inte vandra den ursprungliga turen p.g.a. den sena vintern i fjällen. Dels är jag lite sugen på att pröva om jag trivs med att vandra ensam, vilket jag nu ska pröva på att göra.

Den preliminära planen i nuläget består i en vandring som tar sin utgångspunkt i Abisko. Istället för att gå Kungsleden så går jag upp i Ballinvaggi, för att därifrån sikta på Mårmapasset, och sedan från Vistas ta mig till Unna Räita och ge mig på jojoleden. En något extrem rutt kanske kan tyckas, och den kommer nog ta ordentligt på krafterna. Fysiskt ska det nog gå bra, och jag är inte den första som tar mig an den leden. Nog finns ett riskmoment i och med de många branta partierna som ska avklaras, men också en tjusning i att vara lite utlämnad och få lita på sin egen förmåga och klokhet. Dessutom går jag ju igång på det steniga och karga, och på höjdkänsla. Det blir säkert värt mödan. Att jag dessutom ska gå en led där nästan allt är nytt för mig banar för en intressant strapats.

Som förberedelse har jag redan nu börjat kolla igenom vad som skrivs om Mårmapasset och jojoleden på Utsidan. Dessutom har jag gjort en investering. Ett lättviktstält från Terra Nova som endast väger 1.25 kg, med utrymme för två personer. Tänkte ett tag slå till på 1-mans-varianten (som väger mindre än 1 kg!), men tänkte att några hundra gram extra för mera utrymme, samt ett tält som jag kan använda när jag är på tur med någon annan är en klok investering. Det innebär hur som helst att jag får ned min vikt med över 3 kg, en ordentlig avlastning som innebär att min packning totalt, inklusive vikten på ryggsäcken, kommer att ligga på under 12 kg.

Nytt tält: http://www.youtube.com/watch?v=WBHIDDwIJyc&feature=related

Kategorier: Anteckningar | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: