Förberedelser

Har nu beställt tågbiljetter, torrmat för hela veckan, läst på en hel del om min planerade rutt och väntar dessutom med spänning på att tältet ska anlända från USA.

Det är tydligt att Mårmapassets första brant, och uppstigningen från Unna Räita mellan Knivkammen och Pyramiden kommer att vara de tuffaste partierna. Beträffande Mårmapasset  verkar en allmän sanning vara att det är fördelaktigt att hålla lite österut i riktning mot passets östra topp (sett från nordsidan) för att undvika vanskliga blockhav som följer efter passkrönet.  För stigningen mellan Pyramiden och Knivkammen rekommenderar andra vandrare att antingen snedda på skrå över glaciären, som ska vara ofarlig att gå på om det finns snö på den, alternativt att gå längs med dess östra sida om den är för isig.

Just första biten över Mårmapasset är den jag inte kan undvika, utan att behöva göra ordentliga avsteg från hela planen. Då måste jag helt enkelt gå tillbaka för att ta mig mot Vistas på annat vis, vilket kräver ett par dagar extra. Trepassledens första backe kan jag, om jag skulle finna den för svår, skippa, och istället göra andra val för att komma in i Kaskasavagge, mot Tarfala.

Tältet verkar vara riktigt fint, men det kan bli aktuellt att införskaffa mer ordentliga tältpinnar, då de medföljande verkar rätt tunna. Får kolla på det. Hur som helst verkar det stormtåligt, och stort med tanke på den lilla vikten (1.25 kg). De flesta användare verkar nöjda, även om några fått kondensproblem och andra klagar på att det tar ett tag innan man lär sig att sätta upp tältet på ett bra och korrekt sätt.

Kategorier: Anteckningar | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: