Lundhags Professional Mid

X_LUNDHAGSPROFESSIONALMID

Efter sommarens olycksfall på mina Hanwag-kängor (som imploderade i frontpartiet efter att ha blivit utsatta för en snabb temperaturväxling vid den heta kaminen i Unna Räita-stugan) måste ett nytt par införskaffas. Jag har kollat en del på Lundhags kängor, och är rätt sugen på att investera i en Professional Mid. Det som tilltalar med Lundhags är renoveringsvänligheten (alla delar i skon går att byta ut), skalprincipen (en känga för alla väder), att den torkar mycket snabbt,  och… ja, kängans rykte. För nästan alla som recenserar Lundhags på nätet verkar nöjda. Har provat lite i butik. Lundhags skor finns i o två olika lästvarianter, med en s.k. opti-läst, som är bredare än den vanliga. Det var dock lite väl brett tyckte jag. Kändes som att gå i ett tomrum, med noll kontakt med skon. Jag är nog inte tillräckligt plattfotad, så det lär bli den normala lästen. Sen ska det sägas att att det inte var den skönaste känga jag satt på mig, men det har alltså att göra med modellen. Det här är en sko som blir skön när man gått in den. Ska fundera lite till, och pröva mera, innan jag fattar beslut.

Kategorier: Utrustning | 11 kommentarer

Inläggsnavigering

11 tankar om “Lundhags Professional Mid

 1. anders_b

  Jag har ett par profeessional high opti och vandrade jämtlandstriangeln i dom i slutet av september. Har ett par vanliga salomon mid texmexdojjor sedan för men lyckades ränna runt med ständigt blöta fötter. Det kan man väl göra så länge man är varm men jag gillar att vara torr och varm om fossingarna samt få lite mer stöd i fotleden så därför ville jag hitta något rejält. Det tog ett bra tag innan jag bestämde mig. Tyckte det var svårt att föreställa sig vad som ”ger med sig” och vad som inte kommer att ”ge med sig”.
  Jag är iaf skitnöjd med mina så här i efterhand och var både torr och varm hela vandringen. Utom på morgonen då det var två isglassar man stoppade fötterna i, men det tog inte lång stund innan man var varm igen 🙂
  Jag gick rakt igenom fjällbäckar och annat blött utan problem.
  Det enda jag kanske skulle önska är att de vore lättare. Men man kan inte få allt 🙂

  /anders

 2. Tack för synpunkterna! Hur har du upplevt det där med att gå in kängan? Några skavsårsproblem?

  Sammantaget känns Professional som en väldigt fin sko, redig, praktisk och bra. Var på butik och provade igen igår, igen. Testade både High och Mid, och tyckte att High kändes lite klumpigare. Men det verkar ju vara en del värt om man ska vada mycket. Anledningen till att jag är mest inne på Mid är att man får ner vikten, blir något flexiblare (känns så iaf), samtidigt som det inte är hela världen om man blir lite blöt med den här kängan.. hade också fel om opti-lästen. När jag testade igår var det den som var skönast. Bra att testa mer än en gång helt enkelt! (Syncron provade jag också, men den hälkonstruktionen gillade inte mina fötter. Gjorde ont på en gång.)

 3. Off topic: Hur tyckte du att det var att gå Jämtlandstriangeln förresten? Fint? Jag funderar på att ta en tur dit med tjejen, som inte gått i fjällen förut.

 4. Björn Englund

  Har ett par Professional High som jag gått i sedan 2004 och är nöjd med den förutom att jag har haft stora problem med lossnande sulor men numer har de ett nytt lim så efter mitt senaste sulbyte 2011 så verkar sulorna ”hänga med”. Och ALLA sulbyten utom det senaste har Lundhags stått för.

 5. Låter ju som väldigt bra service!

 6. Björn Englund

  Jadå deras servicegrad är nästan otrolig.

  Köpte två motion ryggsäckar från dem också som båda gick sönder och den ena lagade de utan någon diskussion. Den andra bytte de ut och när jag upptäckte slitage på den så gjorde de en specialkonstruktion där de lade på skinnbitar på höftbältet där nötningen var och det gjorde de helt utan diskussion och helt utan kostnad.

 7. Imponerande. Det har också gett dem vad som verkar vara välförtjänt gott rykte.

 8. Nu har jag beställt Lundhags Prof Mid Opti på en nätbutik. Väntar med spänning!

  • Björn Englund

   Kom bara ihåg att gå in dem. De kan vara lite hårdare invändigt än GoreTex-kängor men jag har gått två gånger med nya Lundhagare utan någon som helst form av anpassning och det har gått bra.

   • Nu har jag fått dem och provgick dem första gången idag. Ursnygga tycker jag, vilken lyxkänga. Fick lite skavsår i hälarna, de är hårda, men det ska dom ju vara. Känns i skon att de kommer att bli sköna med tiden!

 9. Björn Englund

  Blir min tionde säsong med mina high så nog har du tid att gå in dem 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: