Etapp 6:1: Sörmlandsleden mellan Visättra mot Lida Friluftsgård

P1000154
Bävrar i farten

Denna helg kom årets vandringspremiär med en tur på Sörmlandsleden etapp 6:1. Jag utgick från Visättra i Flemingsberg. Vädret var vackert med mycket solsken, men leden var bitvis svårforcerad. Vintern och stormarna hade resulterat i många träd som fallit över stigen, särskilt märkbart under den del av sträckningen som följer efter Gladö kvarn. Vid Gladö kvarn tappade jag dessutom leden och gick bilvägen upp mot Kvarnsjön. Istället för att vända och hamna rätt tog jag mig längs stranden till leden. Det betydde att jag fick bana min egen väg i en mycket kuperad terräng.

Vid norra Kärrsjön stötte jag ihop med två äldre kvinnor som gått fel; de kom från Paradiset och gick etapp 6 med sikte på Lida Friluftsgård, men råkade välja fel riktning där 6:1 ansluter. De informerade mig om prövningarna framför mig: Mycket nedfallna träd längs mycket kuperad mark. Många av träden vid Kärrsjön hade intressant nog inte fälts av stormen, utan av bävrar som lever i området.

Efter att ha gått förbi f.d. Kvarnsjön tog jag och gick bilvägen från Sågtorp till Tullinge station. Kollektivtrafiken från Lida friluftsgård är nämligen mycket gles, och hade jag fortsatt dit hade det blivit en sen kväll. Sammantaget var det en fin tur, även om fötterna fick en del stryk i de ännu inte riktigt ingångna kängorna från Lundhags.

P1000152
Kvarnsjön

P1000156
Hinder på vägen

Kategorier: Sörmlandsleden | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: