Nytt tält införskaffat: Nammatj 2

bild (2)

Turen i Jämtland förra veckan skyndade på planerna att införskaffa ett nytt tält. Mitt gamla kupoltält från Berguven höll inte måttet, och blöta nätter/blöta sovsäckar är inget jag vill återuppleva.

Efter mycket vånda och beslutsångest slog jag till på Hillebergs Nammatj 2, utan förlängd absid. Valet stod i slutändan mellan detta tält och det rymliga Kaitum-tältet från samma tillverkare. Det var nära att det blev Kaitum: Lyxigt stor yta och dubbla absider lockade. Men den ringa yta Nammatj tar upp, att det är så lätt att slå upp med bara två bågar, den mindre packningsvolymen och det robustare materialet till det billigare priset avgjorde saken. Efter att ha slagit upp tältet kan jag konstatera att två stora ryggsäckar utan problem får plats i den enda absiden, vilket är lugnande. Utrymmesfrågan känns viktig. Jag gillar även den lyxiga huvudhöjden i tältet, det känns mycket rymligt. Tvättlinan känns också lyxig. Om en dryg vecka följer det med på turtest till Kebnekaisefjällen.

bild (3)

 

Ordentliga ventiler i båda riktningar på Nammatj 2.

Kategorier: Utrustning | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: