Mälaren (inte riktigt hela vägen) runt på cykel

IMG_0428
Under ett stopp kort efter Södertälje på Gamla Strängnäsvägen

Under en långhelg i oktober 2011 gjorde jag och brorsan en tredagars tur på cyklarna. Målet var Mälaren runt, med utgångspunkt i södra Stockholm (Flemingsberg, där jag bodde då, var vår startplats). Nu blev det inte riktigt hela Mälaren runt, vid Strängnäs åkte vi över bron mot Enköping för att därifrån ta oss tillbaka mot Stockholm via Bålsta. En riktigt fin tur blev det hur som helst.
Inledningen på södra sidan (fram till Strängnäs) var mindre intressant än avslutningen. Vi fick bland annat forcera ett brohinder i trakterna kring Rönninge/Salem. Från Södertälje tog vi sedan gamla Strängnäsvägen. Den gick mestadels parallellt med E20. Varken den sträckan eller tältplatsen vid ett kalhygge i utkanten av Strängnäs kommer väl inte gå till historien som ”minnesvärd”.

Väldigt vackert blev det när vi passerat bron i riktning mot Enköping och kommit över på norrsidan. Där antog landskapet en mer böljande karaktär med vackra ängar och åkrar som sprakade i höstens gula färger. Solen sken mellan molnen och den behagliga temperaturen gjorde det perfekt för cykling. Inte särskilt blåsigt heller för den delen.

Efter ett stopp i Enköping, där vi fyllde på depåerna på en restaurang belägen vid torget, fortsatte färden via väg 55 och 263 mot vackra Biskops Arnö. Där tältade vi andra natten på en mycket fin plats vid en liten brygga belägen mot öns norra sida. Lite brasa och folköl förgyllde kvällen, som snabbt blev mörk fram mot 8-tiden då solen gick ner. Påföljande dag bar det mot Bålsta för min del, och mot Sigtuna för brorsan. Sammantaget en fin tur, som vi var mycket nöjda med även om vi inte kom riktigt hela Mälaren runt.

IMG_0425
Ett hinder i Rönninge/Salem-trakten. Ovanpå vägspärren syns cykelkärran. Brorsan står och balanserar upp den på andra sidan och jag ska snart ta emot och med lite krångel lyfta ner den på andra sidan.

IMG_0430
Norr om Strängnäs på väg mot Enköping.
IMG_0435
Vid tog en paus och fick lite sällskap av kossor.
IMG_0439
Framme vid bästa tältplatsen på Biskops Arnö.
IMG_0445
Tältet stagas upp och spikas fast.

IMG_0454
IMG_0452  IMG_0457 IMG_0463 IMG_0467
På morgonen på väg hem.

Kategorier: På cykel | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: