Resan bokad!

Så var de beställda. Tågbiljetterna med liggvagnsplats. Den första turen upp till Björkliden. Returbiljetten från Katterat. Upp på första första semesterlördagen i slutet av juni, och åter på fredagen ett par veckor senare. En långtur med 12 dagar i fjällen väntar. Det är fortfarande ett par månader dit, men när biljetterna bokats känns det att det närmar sig!

Antagligen blir det som planerat: Upp till Låktatjåkkostugan eller åtminstone upp en bit på Kalfjället under första dagen. Sedan vidare ned mot Kårsavagge, därifrån till Abiskojaure och sen mot Unna Allakas. Sedan in i Narviksfjällen. Kanske ett besök i Storsteinshytta, och en runda i Narviksfjällen. Vi får se vad vi känner för när vi är på plats. Hur som helst väntar en förhoppningsvis oförglömlig tur.

Kategorier: Anteckningar | 4 kommentarer

Inläggsnavigering

4 tankar om “Resan bokad!

 1. Alexander

  Hej Gunnar!

  Sitter och planerar inför sommarens fjällvandring och funderar på leden som passerar Leirvatnet, över fjället Rienatchokka, dalen Rienatvaggi till Lossivatnet. Hur lång tid kan den ta? Har surfat lite och terrängen verkar ganska grov med stora vackra stenblock. Verkar vara en del snö däruppe också. Hur är leden i mitten av juli?

  Vänligen

  Alexander

 2. Hej Alexander!
  Svårt att säga, jag har inte gått där. De enda kommentarerna om den leden har jag hittat på Utsidan. (Googla ”Rienatvaggi” så dyker länken upp högst upp i listan). Avståndsmässigt ser turen, om man t.ex. startar vid Hunddalshytta och siktar på Lossivatnet, ut att vara en rätt normal dagsetapp, omkring 15-20 km). Sen är det säkert mycket sten, så nog smart att lägga på lite extra tid och börja i god tid. Jag är själv inne på att göra ett försök om förhållande verkar vara goda. Vi får väl se hur mycket snö som smält bort tänker jag!

 3. Alexander

  Tack så mycket ! Det är min bedömning också. Räknar med att de borde ta cirka 3-4 tim att passera Rienatchokka. Verkar vara en fin tur.

  Vänligen

  Alexander

  • Lycka till! Jag kommer sannolikt att göra ett försök i början av juli som jag rapporterar om här på bloggen när jag är hemma igen (12-13 juli). Om du inte hunnit iväg då in i ”nätlöst land” så kan du ju kika in och kolla här då.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: