Siktet inställt på Grövelsjön

Femundsmarka
Foto: Olli_B

Semestern är här igen, och snart är det dags att dra ut på tur igen. Måste bara till ryggdoktorn en sväng så att denne får trycka en kota till rätta. Hoppas att det går relativt smärtfritt och att jag inte behöver alltför många dagars vila. Med tre veckors semester borde det inte vara något problem.

Det jag siktar på är att vandra lite i området mellan Grövelsjön och Rogen. Grövelsjöfjällen har jag besökt som barn, och även om minnena är vaga så är de mycket vackra. Utgångspunkten blir i Grövelsjön, dit det är lätt att ta sig med buss via Mora. Vandringen går sedan mot Rogen. Landskapet vid Rogen, med alla hundratals småsjöar, måste vara mycket speciellt. Efter att ha kommit till trakten vid Skedbrostugan tänker jag mig också en tur in i Femundsmarkas nationalpark i Gränslandet, och därifrån tillbaka till Grövelsjön.

Bilder från nationalparksområdet vittnar om en storslagen och unik vildmark. Bara att titta skapar ett starkt sug efter att åka dit. Kolla själv och bli inspirerad!

Här finns information om Gränslandet, och på STF:s hemsida finns den tur som jag delvis kommer att gå beskriven.

Kategorier: Färdplaner | 4 kommentarer

Inläggsnavigering

4 tankar om “Siktet inställt på Grövelsjön

 1. Joachim

  som en väldigt intressant vandring. Länken visar en storslagen vildmark och delar din uppfattning. Det skapar sug att få uppleva😉
  Ser fram emot en uppdatering.
  Jocke

 2. Hej, vi funderar på något liknande. Har du gjort någon plan ännu? Vi satsar på att ställa bilen på lämpligt ställe i närheten av Grövelsjön alt som du komma med tåg. Men, vi har bara möjlighet att sova 3-4 nätter (barnvakt).

 3. Hej! Den turen gjorde jag förr året. Rapport finns här: https://fjallvandraren.wordpress.com/2014/08/13/fjalltur-i-grovelsjofjallen-rogen-runt-och-femundsmarka-nationalpark/
  Att göra en lite kortare tur runt Grövelfjäll kanske kan vara ett alternativ?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: