Höstdrömmar

När mörkret sänker sig över staden och soltimmarna för hela den gångna månaden räknas på ena handens fingrar är det lätt att drömma sig bort till en annan plats – till fjällen. Vilken nästa tur blir vet jag inte, men jag har flera turer jag vill avverka de kommande åren. Här är listan.

Sarek med mera-tur: En tur jag planerat att genomföra med kompisen som inte blivit av. Tanken är att gå den klassisk turen genom Sarek genom Rapadalen och Ruohtesvagge. Vi har också tänkt att ansluta till Kungsleden vid Vakkotavare och därifrån gå till Nikkaluokta via Gavgulvaggi och Urttijavri.Med fiskestopp vid Teusa- och Kaitumjaure. En treveckorstur.

Padjelanta och Sulitelma: Med start i Kvickjokk och vandring till Terrakaisestugan, och därefter vidare mot Pieskehaure och runt Sulitelmamassivet. Sedan upp till Akkastugorna och båttransport till Ritsem.

Katterat – Ritsem: En tur som börjar vid tågstationen i Katterat och går söderut på Nordkalottleden. Efter Caihnavaggehytta är tanken att gå västerut vid Skoaddejavrihytta och sedan vidare mot Roysvatn. Avslut i Ritsem efter vandring på Gränsleden eller eventuellt via Akkastugorna.

Kvickjokk – Ammarnäs: En vandring på en del av Kungsleden som inte har några stugor lockar. Verkar vara en vacker tur med vandring i älvdlar och kombinerat med kalfjäll.

Ammarnäs – Hemavan: Den här turen har jag hört mycket gott om. Stugled som inte bör vara överdrivet trafickerad och en högalpin avslutning genom Syterskalet.

Island: Japp, en utlandstur hägrar också. Laugavegur – Islands svar på Kungsleden. Med start på höglandet vid Landmannalaugar och vandring söderut ned mot kusten. Avslut vid Thorsmörk. Skulle gärna slå två flugor i en smäll och ta en tur upp till Hornstrandirs naturreservat på Islands nordvästra hörn när vi ändå är i trakterna.

 

Kategorier: Anteckningar | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: