Sörmlandsleden: Etapp 7

IMG_0619 (1)

Idag var vi ute på SEKO-klubbens traditionella vårvandring. Sammantaget var fem brevbärarkontor representerade, och det blev faktiskt deltagarrekord. Kanske inte så konstigt, eftersom vädret var strålande och våren riktigt låg i luften.

IMG_0604 (1)

Dagens etapp gick längs Sörmlandsleden, och var lite kortare än vanligt. 7 km skulle avverkas, vilket gav gott om tid för rast i det gröna och fågelskådning. Här är vi samlade vid etappstarten vid Lida Friluftsgård. Dit tar man sig enkelt med buss från Tumba station.

IMG_0618 (1)

Kort efter att vi lämnat Lida Friluftsgård bakom oss tog vi en avstickare ned till en fågelskådarstuga i sjön Getaren. Vi såg faktiskt en rovfågel, som vi dock inte kunde identifiera. Getaren är väldigt vacker, och området vid Lida imponerar överhuvudtaget i naturskönhet. Det här är en riktig liten pärla för alla som bor i närheten.

IMG_0635

Rastplats blev det väl ungefär halvvägs uppe på ett litet berg. Bestigningen var inte helt enkel, men för vana brevbärare som går i mycket trappor var det ingen större utmaning. Något värre nedför förvisso. Det är ju alltid under nedstigningen som olyckorna brukar inträffa, men vi höll alla huvudet kallt och klarade oss helskinnade. Skämt åsido, det var ju inte Everest vi besteg precis. Någon har förvisso räknat ut att vi brevbärare som jobbar i områden med mycket flerfamiljshus bestiger åtminstone 2 Mount Everest per år.

IMG_0640

Etapp 7 är en lättvandrad historia, precis som det mesta på Sörmlandsleden. Den är också kort och avverkas rätt fort. Lagom för en lite kortare promenad alltså. Vackert var det nästan hela vägen, med fina vyer över åkrar och ett par sjöar.

IMG_0642

IMG_0616 (1)

Kategorier: Sörmlandsleden | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: