Nästa helg bär det ut igen!

800px-Sörmlandsleden_skylt_2011a

Nästa helg blir det en lite längre tur. Då ska jag och en kompis gå fem etapper på Sörmlandsleden. Att döma av etappbeskrivningarna är det inte vilka etapper som helst. Om jag förstått rätt kommer vi under större delen av turen inte att stöta på någon bebyggelse överhuvudtaget. Detta gäller åtminstone för lördagen, då vi planerar att gå över 30 km. Det verkar finnas en himla massa skog i den trakt vi söker oss till!

Vilken är då denna trakt? Det handlar om etapp 11-15 med start i Järna. ”Säg farväl till civilisationen” skriver Gunnar Andersson i sin guidebok apropå starten i Järna. Sedan ska ett väldigt skogs- och spricklandskap prägla större delen av färden, som bjuder på mycket vildmark med en historia av lite skogsavverkning. Vi kommer också gå förbi, och på, ett antal kolbäddar och passera resterna av gamla kolarkojor. Låter väldigt trevligt och spännande. Kommer givetvis att lägga upp en rapport med intryck och bilder därefter.

Kategorier: Anteckningar | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: