Nya skor beställda: Salomon Quest 4D GTX

quest-4d-gtx-skor Så var det dags för årets första inköp. Det blir ett par nya kängor Salomon Quest 4D GTX, som nu beställts från internet-butik. De ersätter mina Lundhags Professional, som tjänat mig på fyra längre turer och ett antal kortare. Sulorna börjar bli nedslitna, och en av skorna läcker då sulan släppt i främre delen.

Lundhagskängorna har varit bra, men inte helt optimala. Trots att de är väl ingångna har de överraskat mig med skavsår från och till, nu senast under förra turen på Sörmlandsleden. Då var det förvisso en tid sen jag använde dem senast, men med så pass väl ingångna skor tycker man ju att det borde funka bra ändå. Ändå funderar jag på att skicka kängorna till verkstaden i Järpen för renovering. Det är fina skor, och i blöta förhållanden kommer de verkligen till sin rätt. Lätta är de också.

Salomon-kängan verkar riktigt fin. Den är en lättviktare, och sitter skönt om foten (har provat i butik). Recensionerna på nätet är genomgående bra. Kolla t.ex. Outdoor Gearlabs här. Bådar gott helt enkelt. En egen recension slänger jag upp när jag provat dom själv.

Kategorier: Utrustning | 3 kommentarer

Inläggsnavigering

3 tankar om “Nya skor beställda: Salomon Quest 4D GTX

  1. Jätteintresserad av en utlåtelse senare när du använt kängorna. Jag alternerar mellan Haglöfs Solid och Viking Hunter High (högt skaft) men ”saknar” ett par som alltid fungerar och känns bra. Mina kängor överraskar fortfarande ibland på längre turer trots att de ”sitter som gjutna” – Jag använder Salomon 3D GTX Pro som låg walkingsko och de har aldrig känts fel så därför är jag intresserad av vad du tycker med dina nya på sikt. Vore kul att höra 🙂 Nu i helgen blir det att korsa Alvaret på Öland till fots. Ha det bra i naturen. //Thomas

  2. Hej Thomas! Absolut, ska försöka skriva en recension längre fram. Än så länge har jag bara haft dem på fötterna under kortare promenader. Intrycket är väldigt bra än så länge. Dom sitter skönt med bra grepp och rullkänsla, och det känns inte som att det går att få skavsår i dom. Men för ett mer säkert utlåtande krävs så klart en längre tur, vilket är planerat först till slutet av juni. Om du skickar mig ett mejl kan jag återkomma när jag har något (skicka till guwe81[snabel-a]gmail.com).

  3. För övrigt, ha det fint på Öland, låter ju fantastiskt! Fina inspirerande bilder på din Flickr också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: