Nya skor införskaffade

image

Efter att ha funderat rätt länge föll valet på Arcteryx Bora Mid Gtx, en gummisko nästan helt utan sömmar med en innersko, ”liner”, i bra andas- och goretex-material. Bora Mid ersätter mina Salomon Quest Gtx, på vilka ett par metallhakar för snörningen lossnade under förra sommarens tur i Sarek. Arcteryx-skorna känns som ett gediget och tryggt val inför sommarens stundande vandringar i Jämtland, Sarek och på Island. Hantverk och teknik ger ett proffsigt intryck och varje sko väger blott 625 gram.

Kategorier: Utrustning | 2 kommentarer

Inläggsnavigering

2 tankar om “Nya skor införskaffade

  1. Frank

    Hej!
    Jag har införskaffat ett par Bora GTX. Jag undrar vilka erfarenheter du har av dem?

    • Jo, jag använde paret ovan för ett par år sedan. Jag hade modellen där innerskon sitter fastsydd. Upplevde att membranet blev dåligt efter ganska kort tid och började ta in vatten. Går säkert att återställa genom att tvätta med rätt grejer dock. Om du skaffar dom skulle jag rekommendera den där man kan ta ut innerskon, för lättare torkning och rengöring. En fördel med skorna är att dom känns lätta och snabba att gå i.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: