Ut med kajakerna igen

Kajak7

Det var ett helt år sedan sist jag paddlade kajak. Kul att det blev av nu igen, i helgen som varit närmare bestämt. Jag, brorsan och Hanna bokade kajaker hos Kajak & Uteliv, ett ställe vi nyttjat förut som har rimliga priser och bra service. Kan alltså varmt rekommenderas. 

Den här gången styrde skutan, eller kajaken, mot Gisslingö. Det blev en rätt spännande tur. När vi tagit oss över fjärden mellan Lidö och Tyvö svepte tät dimma in, och under återstoden av paddlingen såg vi endast Tyvö och Gisslingö, vars strandkanter vi höll oss till. Det skapade en häftig känsla av att vara ute på öppet hav. Vi slog efter dryga två timmars paddling läger på nordvästra sidan av Gisslingsö. Efter en härlig middag med marinerat kött och en massa grillat sov vi i brorsans nya tunneltält, vilket var både rymligt och mysigt.

Den kommande dagen fortsatte vi mot Tjockö. Eftersom började det spricka upp, och när vi åt lunch på en liten kobbe precis norr om kanalen mellan Södra Lönnskär och Långskär fick vi solsken.

Vi avslutade senare samma eftermiddag efter lite mer krävande paddling över Tjocköfjärden, nu lite oroligare än dagen innan p.g.a. en ihärdig sydlig vind. Men allt got och slutet gott. Hit lär vi återvända fler gånger framöver.

Tack Hanna Wikström, som tagit merparten av bilderna.

IMG_2446Kajak2 Kajak3Kajak4IMG_2450Kajak6 Kajak8 Kajak9 Kajak10 Kajak11

Kategorier: Kajak | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: