Ny (bra) sovsäck: Marmot Sawtooth

Har införskaffat en ny och lite varmare sovsäck för tressäsongsbruk, Marmot Sawtooth Regular. Målet är en säck som klarar turer med lite kallare nätter, för t.ex. vandringar i fjällen i september, eller i Stockholm året om. Marmot Sawtooth-säcken kompletterar en annan säck jag har, en lättviktssäck från Cumulus som klarar sig ner till omkring nollan. Sawtooth ska klara sig till omkring -9 grader (vilket förmodligen betyder omkring 5 minusgrader för mig, som är rätt frusen av mig).

Testade Sawtooth på turen mellan Eskilstuna – Katrineholm, och är hittills mycket nöjd. Vi låg ute i vindskydd ett par nätter. Under en av dessa var det åtminstone omkring en minusgrad, och det fungerade mycket bra – jag sov som en stock. Då hade jag ingen klädsel i sovsäcken (utöver underkläder). Slutsats: Detta är en väldigt prisvärd säck med tanke på vikt och prestanda (den väger omkring 1100-1200 g). Kan alltså varmt rekommenderas.

Min kompis hade för övrigt köpt samma säck, men frös – och det gjorde han även när temperaturen låg på omkring en plusgrad. Det visar hur avgörande det är med ett underlag som matchar sovsäcken. Jag hade mitt Thermarest Xterm-vinterunderlag (med ett R-värde på 6.9) medan kompisen hade med sitt sommarunderlag.

Kategorier: Uncategorized, Utrustning | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: