Det är lätt att ta sig ut!

Det krävs inte så mycket. Sverige är fullt av vacker natur, inte minst i form av alla naturreservat. De allra flesta, även vi som bor i storstan, har nära till fantastisk natur. Att ta sig ut till en plats du får ha för dig själv är oftast enkelt och det krävs sällan mer än en snabb sökning på internet. Tips: Googla din kommun + ”naturreservat”.

I helgen stack jag och Alma ut på just ett sådant litet äventyr. En kort resa, en härlig kustnära vandring med Mälaren som utsikt. Sedan en övernattning i tält på egen udde med eldstad. Det ger så mycket avkoppling, vi behöver inga andra distraktioner än den plats vi är på och slappnar av på riktigt. Självklart: lite medhavd fisk (om du inte orkar fiska upp en egen!) och en flaska vin gör det hela ännu bättre – förstås.

Jättefin plats: Frölunda naturreservat i Kungsängen. En av många pärlor i trakten nordväst om Stockholm.

Mikroäventyr: Enkelt äventyr i närområdet, tillgängligt utan större svårighet för de allra flesta. Konceptet kommer från Alistair Humphrey, men är knappast nytt. Poängen: Det är lätt att uppleva naturen! Och underbart.

Kategorier: Mikroäventyr | 2 kommentarer

Inläggsnavigering

2 tankar om “Det är lätt att ta sig ut!

  1. Det finns verkligen många fina naturområden runt omkring oss 🙂
    Så härligt med den tillgängligheten 🙂
    Det ser verkligen ut som om ni hade en mysig vistelse i naturen 🙂

    • Ja, underbart mysigt och väldigt avkopplande! Vi funderar på att sticka ut i helgen igen, och nu sitter jag och letar efter andra ställen. Kan inte få nog!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: