Bra lättviktstält för liten peng

Tog med tältet till ett av mina smultronställen.

Testade nya tältet, 3F UL Gear Floating Cloud, under en utenatt i helgen, och är på det hela taget mycket positiv och ser fram mot att använda tältet i sommar. Tältet är mycket rymligt, och det gick utmärkt att ha två liggunderlag med extra bredd (65 cm). Kvaliteten känns också hyfsat bra för priset och vikten (1900 gram). Inte alls svårt att sätta upp när man väl får kläm på stångkonstruktionen. Extraförstärkningar vid känsliga punkter och tejpade sömmar som motverkar att väta tränger in gör att tältet känns slitstarkt. Vi fick en del regn på natten och morgonen men behövde aldrig vara oroliga för att bli blöta. Vi kunde också dra fördel av att ha två absider/utgångar, och laga frukost i den som låg på läsidan utan att behöva gå ut i regnet – mycket praktiskt. Möjligheten till fin tältutsikt i båda utgångarna i och med de båda öppningsbara ingångarna är också uppskattad!

I det här tältet slår man inte i huvudet!
Gott om utrymme för matlagning i absiderna (här på läsidan).
Kategorier: Utrustning | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: